ÅPENT FJELLANLEGG

Søndager i juni, juli og august fra kl. 12.00 til kl. 15.00 er det åpent fjellanlegg på Høytorp fort. Her tas du i mot av tidsriktig uniformerte hyggelige personer. Festningsmuseet er åpent, og som oftest er det sveler, kaffe eller annet å få, fra fortets gamle fjellkjøkken. Alt tilberedt på vedkomfyr. Tunneler, rom og ganger er tilgjengelig for beskuelse, samt innvendig i de tre tårnkanoner, som rager over toppen.

Inngangspenger. Vell møtt!

VÅRDAGER

Vårdager 2022 er avholdt. Neste gang blir i 2023.

I april arrangeres det Vårdager på Høytorp fort. Dette er et felles arrangement hvor alle aktørene på Høytorp fort deltar. I tillegg er utleie av plasser for salgsboder, åpen restaurant, dyrelandsby, åpent fjellanlegg og mye mer.  Arrangementet går over to dager, lørdag og søndag.

FESTNINGSDAGEN

Lørdag 3. september kl. 12.00-16.00

Hvert år i begynnelsen av september arrangeres kulturminneuka. Dette er en del av en felles Europeisk markering. Som vårt bidrag, arrangerer vi Festningsdagen på Høytorp fort en av lørdagene. Da er det åpent fjellanlegg, full drift i fjellkjøkken med bakerovn og vedkomfyrer. Salg av mat, åpen utstilling, aktiviteter osv.

Gratis parkering og inngang. Inngang i festningsmuseet og guidet tur i tårnkanonene mot betaling. Salg av mat etc.

FØRJULSDAGER

Hvert år, i slutten av november, arrangeres det Førjulsdager på Høytorp fort. Dette skjer på en lørdag og søndag. Fellesarrangement for alle aktørene på fortet, med salgsboder, åpne hus, fjellanlegg og restaurant. Dyrelandsby og  fakkeltog for barna til nissen i fjellanlegget. Foreningen for Høytorp fort holder åpent fjellanlegg, med drift i fjellkjøkken, mulighet for å kjøpe noe å bite i, kaffe mm, og nyte i proviantrommet i fjellanlegget.